Людмила Антоненко, головний лікар Олександрівської клінічної лікарні міста Києва, в якій перебуває частина хворих на коронавірус городян, розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook про стан пацієнтів.

За її словами, на момент публікації в лікарні перебували 38 хворих з діагнозом «коронавірус». Всі вони знаходяться в стабільному стані, і тільки стан одного молодого чоловіка викликає у медиків занепокоєння за його життя.

"Молодий чоловік з важкою двобічною тотальною пневмонією, вчора був підключений до апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО), що, зрозумілою мовою, можна назвати "штучні легені". Зараз ми боремося за життя пацієнта", - зазначила головний лікар.

Вона також нагадала про необхідність дотримуватися особистої гігієни і правил карантину, не покидаючи свого будинку без особливої на те потреби.

Скрін, Людмила Антоненко, Facebook
Скрін, Людмила Антоненко, Facebook

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

«Кажуть, що лікарня переповнена хворими на коронавірус, але хіба 38 хворих - це багато для лікарні? Хлопець, якого підключили до апарату, запустив хворобу, пізно звернувшись до вас, або у нього є інший важкий діагноз?», - цікавляться в коментарях кияни.

«Терпіння і витримки вам, дорогі медичні працівники. Тепер, коли біда прийшла, ми нарешті зрозуміли, яке безцінне наше життя, і якою ціною ви рятуйте її, жертвуючи своїм здоров'ям», - додають українці.

Нагадаємо, коронавірус в супермаркетах — інфікований Борис Джонсон знайшов вихід.

Як повідомляв Знай.uа, Лукашенко знайшов "ліки" від коронавіруса — це краще трактора.

Знай.uа писав, гречка з автографом - українці висміяли показову "благодійність" Порошенка на карантині.