У Києві на Європейській площі з ночі 5 квітня триває підземна пожежа. Про це повідомляє спільнота dtp.kiev.ua в соцмережі Facebook.

За попередньою інформацією, загоряння почалося вночі і триває весь ранок. Весь прилеглий район оповило їдким димом. За даними спільноти, горять телекомунікаційні кабелі, що пролягають під Хрещатиком.

На місце пожежі прибули пожежні, аварійні служби та правоохоронці. Наголошується, що для гасіння пожежі в підземному колекторі з комунікаціями знадобилися особливі дозволи, на отримання яких пішло досить багато часу.

"Прибула цистерна з піноутворювачем, почали заливати колодязі піною. Відновити підземні комунікації буде дуже складно..." – зазначає автор посту.

"Дев'ятий час пожежі в Києві на Хрещатику і європейській площі: горять телекомунікаційні колодязі з повним задимленням колекторів і пішохідних підземних переходів. Після кількох годин очікування таки було отримано дозвіл розпочати гасіння пожежі. всередині під землею температура може досягати понад 1000°. Зараз вже точно можна сказати що всі телекомунікаційні кабелі під Хрещатиком повністю знищені. Частина з них буде погашено шляхом повного вигоряння", - додає він.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

«По таким колодязям зазвичай тягнуть всі свої канали. Тобто, у них може бути абсолютно все: від оптоволокна провайдерів до ліній зв'язку телеканалів і урядового зв'язку! Точно повинні знати Укртелекому», «Там страшенно отруйний дим повинен бути. Без засобів захисту жодна розсудлива людина туди не полізе», «А якщо люк закрити? Може воно само і погасне? Без доступу кисню», - пишуть коментатори.

«Що з цим містом не так?», - дивуються деякі кияни.

Нагадаємо, за якими правилами Україна буде жити на карантині
Поки українці сидять на карантині, у країні відбуваються зміни.

Як повідомляв портал Знай.ua українців примусово одягнені в маски

Також Знай.uа писав, супермаркети знизили ціни на популярні продукти