Українців попередили, що тарифи на гарячу воду та опалення буде збільшено на 30-40%. Втім, це торкнеться лише деяких громадян. У кого і коли виростуть суми у платіжках.

Так, тарифи на тепло та гарячу воду вирішили підняти для мешканців Львова. Голова департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олександр Одинець заявив, що тарифи стануть вищими на 30-40%. Такий крок він пояснює вимушеним заходом, адже тарифи у місті не змінювалися вже кілька років поспіль і за цей час багато складників подорожчали.

Комуналка, скріншот: Youtube

"Цифри не взяті зі стелі. Тарифи на тепло у Львові не змінюються 5 років. За цей час зросли складові тарифу – вартість електричної енергії, зарплата, газ, пальне", - зазначив чиновник.

Опалення. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Втім, в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги, тому вони не змінюватимуться до закінчення військового стану та протягом пів року після його скасування. Тобто мешканці Львова побачать нові цифри у платіжках лише після закінчення війни.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, що українців попередили про підвищення тарифу на популярну комунальну послугу: що і на скільки подорожчає.

Також наш портал інформував, сидіть удома, за вас усе зроблять: українцям розповіли, як із 1 грудня зміниться призначення субсидій.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Денис Шмигаль розповів, що буде з тарифами на комуналку та субсидіями цієї зими: чи є привід для паніки.