В Україні майже 10 млн 700 тисяч одержувачів пенсійних виплат, так було станом на 1 січня 2023 року. Майже 3 млн громадян із тих десяти мільйонів продовжують працювати. У Пенсійному фонді вирішили розповісти, як змінилися виплати цієї категорії громадян.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення, скріншот: YouTube

За інформацією ПФУ, середній розмір пенсій становив – 4622,59 грн, а ось у працюючих пенсіонерів – це 2,7 млн ​​осіб – 4837,57 грн. Іншими словами, більш ніж на 200 гривень більше одержують громадяни пенсійного віку, які все ще працюють.

Інфографіка ПФУ, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Розподіл пенсіонерів за видами призначених виплат був таким: за віком – 74,06%; за інвалідністю – 13,99%; у разі втрати годувальника – 5,96%; за вислугу років – 5,35%; соціальні пенсії – 0,60%; довічний утримання суддів – 0,04%.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Кабінет Міністрів України обіцяє провести індексацію пенсій, навіть незважаючи на те, що в країні триває військовий стан. При цьому скасували підвищення прожиткового мінімуму та разом з ним не буде перерахунку мінімальної пенсії та різних надбавок, прив'язаних до цього показника.

Питання індексації пенсії має вирішити український уряд, про це заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк. Це пов'язано з тим, що законом про держбюджет на 2023 рік частково призупинено дію статті 42 Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо індексації.

Нагадаємо, "Ви в окупації? А нам начхати!": клієнтів "Ощадбанку" залишили віч-на-віч із жахами безгрошового життя.

Раніше повідомлялося, що право на субсидію: українцям показали, як дізнатися, чи є можливість отримати допомогу.

Також, ноги в руки і на касу: в Україні субсидії стануть "живими", що зміниться з 1 лютого.