Для всіх наших читачів, які мають відношення до пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Справа в тому, що громадяни України, які перебувають на заслуженому відпочинку, отримують не лише пенсії, а й різні надбавки, серед яких є ще й надбавки за вік.

Українці хочуть знати, чи надбавки громадянам, яким виповнилося 75 років, і чи потрібно при цьому з цього приводу звертатися до Пенсійного фонду.

Про це стало відомо завдяки відповіді експертів із видання "На пенсії".

Оформлення, скріншот: YouTube

"Моїй мамі у лютому виповниться 75 років, чи належить їй вікова надбавка і чи потрібно звертатися до Пенсійного фонду", — поцікавилася українка з Чернівецької області.

Популярні новини зараз

Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії

Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем

Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати

Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї

Показати ще

У свою чергу, представники Пенсійного фонду України заявили, що вікові доплати призначаються автоматично без заяв і звернень до фонду. Пенсіонерам при досягненні від 70 до 75 років виплачується надбавка у сумі 300 гривень, пенсіонерам від 80 до 85 років – 579 гривень та пенсіонерам віком від 75 до 80 років – 456 гривень.

Тобто якщо пенсіонеру виповнилося 75 років, то йому належить доплата в сумі 456 гривень. Є ще один важливий факт, вже в березні 2023 року ця сума буде проіндексована, тобто її підвищать.

Оформлення, скріншот: YouTube

Умови призначення

Якщо розмір щомісячної пенсійної виплати з урахуванням надбавок, підвищення, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, індексацій тощо. менше розміру середньої заробітної плати в Україні за 2020 рік, з якої сплачено страхові внески — це 10 340 грн.

Нагадаємо, успіх чи провал: фінансовий гороскоп на лютий 2023 року для всіх знаків Зодіаку.

Раніше повідомлялося, через які помилки українці можуть залишитися без пенсій: попередження ПФУ.

Також, чому ранковий чай стає марним: шкідлива звичка, яка псує все.