Наступний опалювальний сезон в Україні може виявитися непростим, і до нього вже активно йде підготовка. Скільки українцям доведеться платити за блакитне паливо, розповів голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов в інтерв'ю NV.

Україна вже почала активно готуватись до наступного опалювального сезону, який може бути не менш складним, ніж цього року. У підземних сховищах вже є певний запас газу, а також робота над збільшенням власного видобутку.

Тарифи на газ, кадр з відео

"Зараз є 9,5 млрд куб. м ресурсу у ПСГ. У плані підготовки до опалювального сезону ми працюємо над збільшенням власного видобутку. Системно та прозоро купуємо газ українських приватних видобувних компаній на Українській енергетичній біржі", - зазначив голова "Нафтогазу".

Олексій Чернишев зазначив, що у зв'язку із ситуацією в країні, було ухвалено рішення залишити чинний тариф на газ для українців. До травня наступного року платити доведеться по 7,96 гривні за куб.

Популярні новини зараз

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

"Для побутових клієнтів вона залишається незмінною – 7,96 грн. за куб. м з 1 травня 2023 року по 1 травня 2024 року включно. Це рішення ухвалено з урахуванням військового стану та економічної ситуації в Україні", - наголосив він.

Раніше портал Знай повідомляв, Нацкомісія ухвалила рішення про підвищення тарифу на електроенергію: скільки платитимемо.

Також наш портал інформував, звикаємо до темряви: українцям розповіли, як зміняться суми у квитанціях за тарифу на світ до 2,88 грн.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, відключення світла влітку: Герус розповів, чому українці знову почнуть діставати ліхтарі та павербанки.