На українців чекає подвійний удар по гаманцях, оскільки разом з електроенергією подорожчає і ще одна комунальна послуга. Про це заявив експерт із житлово-комунальних питань Олег Попенко у своєму telegram-каналі.

Уряд України ухвалив рішення щодо підвищення тарифу на електроенергію для побутових користувачів до 2,64 гривні за кВт*годину. Зміни набирають чинності з 1 червня. Зазначається, що цей крок був необхідний для відновлення енергосистеми після атак росії.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Олег Попенко наголошує, що нові тарифи на електроенергію не єдиний удар по гаманцях українців. Так, з червня в Україні можуть піднятися ще й тарифи на водопостачання та водовідведення – у середньому на 30% по країні.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

За підрахунками фахівця, внаслідок підвищення одразу двох комунальних тарифів суми у платіжках українців збільшаться, як мінімум на 500-600 гривень, залежно від обсягів споживання.

"На тлі вчорашнього рішення про підвищення тарифів на електроенергію, це ще більше вдарить по гаманцях простих українців, тому що щомісячна платіжка зросте на 500-600 грн", - зазначив експерт.

Підвищення тарифів. Фото: скрін telegram

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, коли та на скільки підвищать ціни на воду та газ? У НКРЕКУ готові оголосити рішення вже за кілька днів.

Також наш портал інформував, в Україні підвищують тарифи на розподіл світла: влітку сім'ям доведеться віддати останнє.

Крім того, ми писали, з кранів потече "золота" вода: на українців очікує підвищення тарифів, як можуть змінитися ціни.