У неділю, 9 червня, в селі Збаржевка Погребищенського району Вінницької області сталася аварія, в результаті якої авто з хімікатами впало в річку Рось, що протікає кількома областями, зокрема, Київською. Про це повідомляє патрульна поліція Вінницької області.

"На даний момент спеціальні служби роблять заміри води і локалізують можливу зону забруднення", - йдеться в повідомленні.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Пізніше співробітники поліції закликали тимчасово припинити вилов риби, купання і випас худоби в акваторії річки Рось. Відомо, що в приплив потрапила тонна інсектициду "Нуралі B". Хімікат віднесло течією в Київську область.

"На території Погребищенського району загинула риба та інші мешканці водойм! Через 10-12 годин інсектицид досягне Білоцерківщини", - сказано у повідомленні Білоцерківської районної держадміністрації.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Жителям регіону тимчасово відключать водопостачання. Водопостачання в місті пустять після проведення досліджень води.

Нагадаємо, експерти взяли проби води, щоб з'ясувати яка речовина потрапила в Рось в Корсунському районі.

Як повідомляв портал Знай.uа через забруднення річки Рось отрутохімікатами в Білоцерківському районі Київської області та в місті Умань на Черкащині припинили водопостачання.

Також портал Знай.uа писав, станом на 7:00 понеділка водопостачання Умані було з резервуарів запасу води вистачить на три дні.