На дороги у Києві в посиленому режимі відправили працювати поливальні машини.

Про це повідомляє КК Київавтодор.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На початку червня в Києві по-справжньому літня і спекотна погода. Температура іноді сягала 30 градусів, що погано впливає на асфальтне покриття і може призвести до його деформації.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

У комунальній корпорації заявили, що інтенсивний полив запобігає передчасній деформацію асфальтобетонного покриття. Це особливо важливо на дорогах, де інтенсивно їздить автотранспорт.

А також варто відзначити, що проведення таких робіт позитивно впливає на екологічну ситуацію в місті, так як значно зменшує випаровування шкідливих речовин від гарячого асфальту в повітря.

Нагадаємо, що у Києві набуло чинності обмеження в'їзду для вантажного транспорту. Коли температура досягає більше +28 градусів, влада Києва мають право заборонити в'їзд вантажівок у місто. Такі заходи потрібні для того, щоб зберегти дорожнє покриття в період спекотної погоди.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", на одній із найпопулярніших трас України, "Київ-Одеса", планують зробити платним один з ділянок дороги.

Також портал "Знай.uа" писав, що державне агентство автомобільних доріг України в ході обстеження трас виявило суттєві порушення в конструкції автодорозі міжнародного значення Київ-Одеса.