З 16 по 23 червня у Києві пройде ЛГБТ-подія Київпрайд, яка завершиться Маршем Рівності. Відомо, що в цьому році в Марші візьмуть участь близько 10 000 учасників.

Про це повідомляє портал "Информатор"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Головна мета прайд-тижня - спонукати людей бути вільними і говорити, діяти, думати без репресивних обмежень, заборон і насильства.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Відомо, що перший Марш Рівності повинен був пройти у Києві 20 травня 2012 року, але його скасували.

Марш рівності 2013 року був запланований на День Києва, 25 травня. Кілька десятків учасників пройшли по проспекту Перемоги від станції метро "Шулявська" до Кіностудії імені Олександра Довженка.

У 2014 захід знову скасували через те, що міліція не змогла забезпечити порядок зборів.

У 2015 році Марш Рівності пройшов 6 червня на Оболонській набережній.

У 2016 році Марш рівності відбувся 12 червня. Подія набула широкого розголосу, ще до проведення.

У 2017 році він пройшов 18 червня. Попередньо було заплановано, що колона учасників пройде по центру Києва від Будинку вчителя до площі Льва Толстого вулицях Володимирській і Толстого. Але через блокування активістами Правого сектора вулиці Володимирської і парку Шевченка колона змінила маршрут.

Учасниками Маршу Рівності 2017 стали близько 3 тисяч осіб, серед яких були посол Канади Роман Ващук, посол Великобританії Джудіт Гоф, депутат Європарламенту Ребекка Хармс і перший заступник міністра економіки України Максим Нефьодов.

Нагадаємо, що кожен рік Марш Рівності стикається з нерозумінням, засудженням і дискримінацією. Народний депутат України Ігор Мосійчук, який вийшов з РПЛ, звернувся в Окружний адмінсуд Києва з вимогою заборонити проведення Маршу Рівності.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", програма Київпрайд 2019 буде дуже насиченою, тому організатори заходу шукають волонтерів.

Також портал "Знай.uа" писав, що предстоятель Православної церкви України Епіфаній розповів про допуск представників ЛГБТ-спільноти до причастя, яке є одним з головних таїнств православної церкви.