Схоже, резонансне перенесення Віталієм Кличком травневого пленарного засідання Київради на 20 червня аж ніяк не вплинуло на голову КМДА. Ані написання невідкладного звернення на його ім'я членів Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції, ані тисячі звернень, зареєстрованих у Контактному центрі, ані важливі для діяльності міста адміністративні питання не змусили мера прийняти правильне рішення. Щойно стало відомо про чергове перенесення вкрай важливого засідання ще на місяць – і знову за ініціативи Віталія Кличка. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Бездіяльність міського голови підриває легітимність і дає підстави до звільнення

Обурливі дії міського голови не на жарт розлютили депутатів Київради кілька тижнів тому, коли Віталій Кличко особисто підписав Розпорядження щодо відтермінування дати проведення ІХ пленарного засідання на 3 тижні – з 28 травня на 20 червня.

"За останні два місяці Київрада збиралася аж тричі, здебільшого допрацьовували порядки денні за лютий і березень. Наразі вже сотні і, напевно, тисячі питань міста, громадян і підприємців застигли в безкінечній черзі. Засідання, що планувалося на 30 травня, мер розчерком пера без жодних пояснень переніс на 20 червня. Думаю, ми свідки плавного сповзання єдиного органу самоврядування столиці в стан клінічної смерті", – зазначає депутат Київради, секретар Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції Андрій Осадчук.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Наступного ж дня на Постійній комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції було прийняте рішення про написання невідкладного звернення на ім'я міського голови та секретаря Київської міської ради із прописаним одностайним висновком про повну відсутність будь-яких обґрунтованих підстав для фактичного призупинення роботи міської ради та вимогою якнайшвидше провести засідання.

Та замість цього послідувала чергова "витівка" голови КМДА.

"Це вже буде четвертий місяць, коли міський голова без будь-яких пояснень відмовляється проводити сесію Київської міської ради. Цього разу заплановане пленарне засідання, що мало відбутися 20 червня перенесене на 25 липня. Страх – найогидніша риса. Так само, як затягування очікуваного кінця гірше самого кінця. Бо те, що мертве, вмерти не може", – зазначає депутат Київради Юрій Сиротюк.

За словами депутатів, такі вчинки не тільки значно шкодять репутації голови КМДА, а й є потенційною підставою для дочасного припинення його повноважень на цій посаді.

"Піке Києва продовжується. Але на жаль, своєю бездіяльністю міський голова не лише підриває свою легітимність і дає підстави до звільнення з посади голови КМДА, але й підриває легітимність Київської міської ради та дає підстави до дочасного припинення повноважень міської ради. А міській раді дає підстави висловити недовіру міському голові. І нікому немає справи до десятибальних корок на мостах, відсутності води, знищеному дорожньому покриттю", – наголошує Юрій Сиротюк.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що в паніці команда Кличка зачищає сліди: документи по скляному мосту додають заднім числом.

Також Знай.ua повідомляв, що Кличко створює вибухонебезпечну ситуацію: мер "грається" з темою, яка розірве і Київраду, і депутатів.