Суд Києва скасував перейменування проспектів Степана Бандери і Романа Шухевича. Рішення ухвалила одіозна суддя Олеся Чудак, яка переслідувала учасників Революції Гідності.

У понеділок, 24 червня, Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позовні вимоги громадянки Олени Бережної та двох громадських організацій, повернувши проспектам радянські назви: Московський - проспекту Бандери та Генерала Ватутіна - проспекту Шухевича.

Про це повідомив у Facebook депутат Київради Юрій Сиротюк.

За його словами, суддя Чудак Олеся Миколаївна після затягування процесу, скасувала рішення Київради щодо перейменування столичних вулиць. Депутат підкреслив, що саме ця суддя раніше переслідувала учасників Революції Гідності.

"Але як би не чудив адмінсуд, проспектам Бандери і Шухевича в Києві бути. Попереду апеляція, а якщо потрібнот - і Верховний Суд. Ми не дамо нікому зневажати наших героїв", - пообіцяв автор публікації.

Популярні новини зараз

Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Судове рішення підтвердив і голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

"Ще одна спроба реваншу. Тепер у Києві", - оцінив подію він. "Повний текст з мотивацією буде за 5 днів. Отримаємо повний текст, будемо подавати апеляцію. Боротьба триває!" - запевнив В’ятрович.

У той же час адвокат Дмитро Біловчук в коментарі виданню "Уніан" зазначив, що мотивувальну частину рішення не оголошено, тому він не знає, чим керувався суд, ухвалюючи таке рішення.

Адвокат заявив, що як тільки отримає повний текст ухвали, то оскаржить її в апеляційному адміністративному суді. Також юрист додав, що допоки апеляційна інстанція не розгляне і не ухвалить рішення щодо даного позову, рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо повернення проспектам старих назв не набере чинності.

Нагадаємо, Київська міська рада перейменувала вулицю Івана Кудрі на честь сенатора Джона Маккейна.

Як повідомляв портал Знай.ua, Київська міська рада погодила ряд перейменувань вулиць Києва.

Також Знай.ua писав, в Україні перейменують кілька областей