28 червня 2019 року Україна відзначатиме День Конституції — 23-ю річницю прийняття Конституції України.

Про це повідомляє портал "Новий час"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Коли буде День конституції Украни 2019

До відзначення 23-ої річниці створення Конституції в столиці України готують провести безліч заходів. Тому відпочивати в ці дні будуть не всі: поліція, рятувальники і медики будуть нести чергування в посиленому режимі роботи під час святкових акцій.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Показати ще

Так, в День Конституції повинні пройти урочисті заходи в Києві і інших населених пунктах за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, народних депутатів і представників громадськості.

Святкування в Києві буде настільки грандіозним, що його буде чутно по всій Україні.

Афіша заходів Києва до Дня Конституції:

  • У Києві має відбутися урочисте покладання квітів до пам'ятника автору першої української конституції Пилипа Орлика, а в інших населених пунктах — іншим видатним історичним діячам.
  • Також відомо, що на Співочому полі в Києві 28−30 червня пройде фестиваль Пікнік на Співочому на честь Дня Конституції та Дня молоді.
  • На Контрактовій площі 28−29 червня буде сімейний фестиваль Свій до Свого по Своє. На фестивалі буде велика програма, в якій очікується ярмарок, розваги для всієї родини, виступи артистів, майстер-класи, лекції, аніматори, аквагрим, лаунж-зона, фудкорт і багато іншого.
  • Крім того, Київ проведе продовження фестивалю Літо на ВДНГ 28−30 червня.
  • Також 28 червня по телевізору покажуть грандіозний концерт Монатіка.
  • Також в кінці свята очікується святковий салют.

Варто відзначити, що 22 роки тому, в 1996 році, о 9 годині 20 хвилин ранку, після ночі безперервної, напруженої і плідної роботи Верховна Рада прийняла Конституцію України. Це сталося на п'ятий рік після здобуття Україною своєї незалежності. Таким чином, процес підготовки Конституції України в нашій незалежній країні тривав цілих шість років: з 1990-го по 1996-й роки.

Україна стала останньою з країн колишнього СРСР, яка прийняла власну Конституцію після проголошення незалежності в 1991 році.

Прийняття Конституції затвердило правові основи незалежної України у всіх сферах життя держави і людини, суверенітету і територіальної цілісності, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, а також сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

День прийняття Конституції України є державним святом. А значить, що вихідні у червні включають у себе вихідний День Конституції України. У 2019 році вихідні в червні триватимуть 4 дні: з 28 по 1 липня. Відпрацювання за 29 число обговорюється на підприємствах індивідуально.

Нагадаємо, що на цьому тижні на львів'ян чекають яскраві події. У Львові склали список найцікавіших місць, які точно залишуть після себе море приємних емоцій. Наприклад, кадри унікальної кінохроніки та старих фільмів про Львів под супровід органної музики.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", у Києві пройшов барвистий забіг Kyiv Color Run. Ведучими фестивалю фарб були Анатолій Анатоліч та Олександр Педан. Для дітей також було передбачена участь у заході, для них були дистанції на 200, 400 и 800 метрів в залежності від віку бажаючих.

Також портал "Знай.ua" писав, що 2 червня, у Львові в рамках VIII Міжнародного фестивалю старовинних автомобілів Leopolis Grand Prix 2019 стартував заїзд по трасі "Львівський трикутник". Сотні учасників та автомобільних клубів з десятків країн світу представили свої раритети в парку культури та відпочинку імені Б. Хмельницького.