Голова Офісу Президента України Андрій Богдан впевнений, що конфлікти через перейменування проспектів Степана Бандери та Романа Шухевича в Києві допоможе вирішити референдум.

Про це повідомляє портал "РБК-Украина"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Богдан також додав, що в цю справу не втручається, тому що не дозволяє Конституція.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Астролог побачив у травні "лихо" для України

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

За його словами, ці питання відносяться до компетенції судової системи. У той же час на питання журналіста про те, хто ж відповідає за ситуацією з перейменуванням Московського проспекту, Богдан відповів: "Це ж не ми робимо".

"Я б виніс це питання на референдум. Чому хтось повинен визначати, як називати? Хочуть Бандери – нехай буде Бандери", – зазначив він.

Богдан також додав, що це могло б виглядати як "соцопитування, консультативне".

Нагадаємо, що суд Києва скасував перейменування проспектів Степана Бандери і Романа Шухевича. Ще в червні 2017 року Київська міська рада вирішила перейменувати проспект, названий на честь генерала Ватутіна.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у середу, 19 червня, Харківська міськрада все-таки прийняла рішення про перейменування проспекту Петра Григоренка.

Також портал "Знай.uа" писав, що у Харкові триває епопея зі скандальним проспектом, якому незабаром може бути дано назву на честь маршала СРСР Георгія Жукова.