Київ вперше в Україні запустив систему щоквартальних грошових виплат для дитячих будинків сімейного типу, прийомних та патронатних родин. Перші виплати вже отримали 24 дитячі будинки сімейного типу, 30 прийомних сімей та патронажна сім'я.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відомо, що ще в березні 2019 року влада Києва обіцяла зробити таку матеріальну допомогу і підписала відповідне розпорядження.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Місто активно допомагає дитячим будинкам сімейного типу — закуповує квартири, автомобілі, допомагає матеріально. Ці виплати потрібні для того, щоб стимулювати і підтримувати поява дитячих будинків сімейного типу, патронатних сімей.

Варто відзначити, що матеріальну допомогу в розмірі 8000 гривень отримали батьки-вихователі, прийомні батьки, патронатні вихователі, які виховують від 1 до 3 дітей-сиріт і дітей, які позбавлені батьківського піклування. У розмірі 15 000 гривень — батьки-вихователі, прийомні батьки, патронатні вихователі, які виховують від 4 до 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У розмірі 20 000 гривень — батьки-вихователі, прийомні батьки, патронатні вихователі, які виховують 7 і більше дітей-сиріт та/або дітей, які позбавлені батьківського піклування.

Нагадаємо, що в Україні з 1 липня на 67 грн (до 1564 грн) підвищили мінімальні пенсії і на 670 грн (до 15 640 грн) – максимальні.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", зростання прожиткового мінімуму призвело до того, що українським пенсіонерам підвищать пенсії. Індексація торкнеться майже 600 тисяч чоловік.

Також портал "Знай.uа" писав, що з 2019 року в Україні почнеться осучаснення пенсій. При цьому першими підвищення виплат відчують на собі військові пенсіонери.