Мер Києва Віталій Кличко заявив, що у разі розподілу повноважень мера столиці і голови Київської міської державної адміністрації він ініціюватиме дострокові вибори київського міського голови.

Про це повідомляє портал "Главком"

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Якщо кияни хочуть, аби їм призначали згори мера, це одна історія. Якщо ж хочуть обирати людину, яка буде відстоювати їх інтереси, буде підзвітною і відповідальною перед громадою, - це інша історія. Тоді я буду ініціювати вибори київського міського голови. Нехай всі, хто хоче керувати столицею, змагаються, представляють киянам свої програми, реалізують їх і це буде справедливо", - підкреслив Віталій Кличко.

Популярні новини зараз

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

За словами Кличка, йдеться не про прізвища, а про принципи. Віталій Кличко переконаний, що кияни обирають людину, яка повинна реалізовувати їх очікування. Але, якщо міського голову обиратимуть для проформи, а голову адміністрації призначатимуть, це матиме негативну оцінку щодо самоврядування також і від іноземних експертів, партнерів України.

"До людей потрібно дослухатися, рахуватися з ними. Я переконаний, що помилку Януковича щодо розподілу повноважень мера та голови КМДА президент Зеленський не буде повторювати", - додав мер Києва Віталій Кличко.

Нагадаємо, що скандальний "подарунок" містянам до Дня Києва, який з радістю презентував мер столиці Віталій Кличко разом із братом, за кілька тижнів отримав репутацію найбруднішого проекту.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", мер Києва попросив написати заяви на звільнення деяких столичних чиновників.

Також портал "Знай.ua" писав, що столичний очільник Віталій Кличко відправив у відставку виконуючого обов’язки директора КП “Київавтошляхміст” Дмитра Котлубея.