Радницю голови Дарницької районної державної адміністрації затримали під час отримання 650 тис. грн. Вона, користуючись своїм службовим становищем, допомагала приватному підприємству у перемозі на тендерах, які проводить РДА.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Спецоперація по затриманню чиновниці пройшла у п'ятницю, 19 липня. Разом із жінкою затримали й чоловіка, який передавав гроші.

Популярні новини зараз

Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

"Як установлено слідством, затримана службова особа, вступивши у змову з іншими посадовцями Дарницької РДА, утворила корупційну схему отримання неправомірної вигоди від суб’єктів підприємницької діяльності за надання антиконкурентних переваг та створення сприятливих умов для перемоги в процедурах закупівель, які проводяться Дарницькою РДА за державні кошти", - йдеться у повідомленні правоохоронців.

У прокуратурі зазначили, що радниця голови РДА контролювала безперешкодний переказ бюджетних коштів за укладеними договорами на рахунки приватних підприємств. Документування її злочинів тривало декілька місяців. Кошти були вилучені в іноземній валюті. Зокрема, прокуратора заявила про 60 тис. доларів США та 1160 Євро.

За результатами слідчих дій посадовій особі РДА повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 (одержання службовою особою, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дій з використанням наданого їй службового становища за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі) КК України, а керівнику комерційної структури – за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Зараз прокуратора готує клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжних заходів радниці Дарницької РДА.

Нагадаємо, співробітники СБУ затримали чиновників харківського танкового заводу імені Малишева на хабарі.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці вірять у "Слугу народу" Зеленського і "Голос" Вакарчука, а Порошенка втомилися бачити в Раді.

Також портал Знай.ua писав Зеленський за кермом Tesla терміново звернувся до українців.