Патріарх Філарет звернувся до предстоятеля Православної церкви України (ПЦУ), митрополита Київського і всієї України Епіфанія, а також висловив прохання до ОБСЄ, президента України Володимира Зеленського і Міністерства юстиції.

Про це повідомляє інформаційний портал "Апостроф".


Патріарх Філарет дізнався, що Епіфаній разом зі Священним Синодом ПЦУ ліквідаційною комісією на чолі з митрополитом Черкаським Іоаном (Яременком) має намір ліквідувати Київську патріархію УПЦ Київського Патріархату, як юридичну особу. Філарет засудив такі дії митрополита Епіфанія.

При цьому він зазначив, що Епіфаній не може приймати таке рішення, оскільки Київська патріархія і Українська православна церква Київського патріархату не входять до складу Православної церкви України.

Також він нагадав митрополиту про Помісний Собор, де було прийнято рішення про продовження існування Київського патріархату і про вихід зі складу Православної церкви України.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще


"Тому, Ви не маєте ніякої влади над нашою Церквою і Ваше рішення про створення ліквідаційної комісії не дійсне, так воно є втручанням у внутрішнє життя іншої Церкви", - заявив Філарет.

Також патріарх Філарет попросив ОБСЄ захистити права віруючих Української православної Церкви Київського патріархату. Він звернувся до голови СММ ОБСЄ та координатора проектів ОБСЄ в Україні Генріка Вілладсена.


Крім цього, предстоятель Української православної Церкви Київського патріархату звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням "захистити права віруючих УПЦ Київського патріархату.


Також патріарх Філарет попросив Міністерство юстиції продовжити існуюючу реєстрацію УПЦ Київського патріархату.

Нагадаємо, справжнє обличчя Росії: московський піп відкрито заявив, що саморозвиток небезпечніше алкоголізму.

Як повідомляв Знай.ua таємна домовленість Порошенка з Варфоломієм розсекречена.

Також Знай. ua писав, що у ПЦУ різко відреагували на зв'язок Філарета з Росією.