Легендарну річку Либідь у Києві незабаром можуть загнати в черговий бетонний тунель. Для мегаполісу невелика річка стала справжньою проблемою, повідомляє «Інформатор».

Зокрема, зміни чекають ділянку річки, що розташована в районі бульвару Дружби Народів. Столичній владі належить вирішити відразу дві проблеми – екологічну і транспортну. Для цього русло річки закриють бетонним каналом.

У Києві вирішили «врятувати» річку, проклавши по ній дорогу

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Наразі частину свого шляху київська річка протікає по відкритому бетонному каналу: від бул. Дружби народів до вул. Коновальця. Згідно з проектом міської влади, Залізничне шосе продовжать: дорога пройде над річкою, вздовж залізниці. Це означає, що 1,2 км русла Либеді будуть закриті в бетонний «короб».

На думку авторів проекту, річка від таких змін тільки виграє:через інтенсивний автомобільний та залізничний рух вода Либеді постійно забруднюється нафтопродуктами і важкими металами з вихлопних газів. Рішення закрити річку в бетонний колектор вважають корисним для її екосистеми.

Київ позбудеться легендарної річки: замість неї побудують дорогу

Згідно з «Київською ландшафтною декларацію», Либідь повинна бути збережена і має статус об'єкту історичної спадщини. Не відомо, чи стане будівництво колектора порушенням положень декларації, але зараз річка переживає не кращі свої часи: місцями її потік перетворюється на ледь помітні і брудні струмочки.

Нагадаємо, ЛакіБукс подарував "Книжку про сміття" відвідувачам Дня Либеді.

Як повідомляв раніше Знай.uа, КП “Плесо” підозрюють в крадіжці мільйонів на облаштування Русанівського протоки.

Також Знай.uа писав про те, що найпрестижніший район Києва відключать від каналізації: скидають нечистоти в Дніпро.