Потік фекалій може перекрити урядову Бориспільську трасу. Чиновники знають про загрозу, проте мовчать, стверджують у ТСН.

У 10 км від Києва, у с. Мала Олександрівка, стверджують, що закладена під населений пункт «фекальна міна» може рвонуть будь-якої миті, затопивши трасу на аеропорт "Бориспіль". Місцеві мешканці скаржаться на сморід та екологічну загрозу.

Два бетонних резервуара було побудовано у 1980-х роках для потреб тваринницького комплексу. Після того, як ферма збанкрутувала, очисний комплекс розікрали, а у басейни зливають нечистоти з усіх вигрібних ям навколишніх сіл. Коли резервуари переповнюються, фекалії перекачують до сусіднього лісу з порушенням санітарних та екологічних норм. У криницях місцевих мешканців забруднено воду.

Активісти стверджують, що на вивозі фекалій до очисних споруд Малої Олександрівки наживаються чиновники, у кишенях яких осідають хабарі за дозволи зливати там нечистоти. За викачування 4 кубометрів фекалій з вигрібної ями люди платять 400 грн, за їх злив у резервуар підприємець платить 60 грн. Офіційно місцеве підприємство отримує за очистку 2 млн грн прибутку.

А тим часом «море фекалій» загрожує затопити Київ.

Популярні новини зараз

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Нагадаємо, блогер показав, окупанти у Криму отруїли десятки дітей: НП змусила росіян благати про допомогу, число жертв зростає.

Як повідомляв портал Знай.uа, отруєний Барі Алібасов у прямому ефірі накинувся з кулаками на найкращу подругу: "Не рот, а смітник", жорстке відео.

Також портал Знай.ua писав, що Крим тоне у фекаліях, у мережу потрапив крик душі росіянки.