Літо минуло і в Київраді знову стартував активний сезон засідань. Найгарячіші справи, як зазвичай, підіймаються на земельній комісії – і в перший же день обговорень з'ясувалася цікава інформація щодо історії із жорстокими нападами на одного з депутатів Київради. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Від Кличка та Непопа – жодних пояснень

Починаючи з минулої осені, на депутата Київради Володимира Назаренка розпочалося "полювання тітушок". Слідом за кількома побиттями, підпалом двох автомобілів, якими користувався депутат, невідомі почали навідуватися навіть до будівлі КМДА.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

"Хтось намагається системно мене залякати. Спочатку мене біля будинку зустрічали троє молодих спортсменів і погрожували вбивством за мою принципову позицію. До цього приходили тітушки прямо на засідання земельної комісії. Всі ці напади я напряму пов'язую із "земельною мафією". Коли ми принципово захищаємо сквери, зелені зони, розриваємо договори оренди із незаконними забудовниками і захищаємо простір міста, то вже вдаються до фактичних погроз життю", – розповідає Володимир Назаренко.

На одному з весінніх пленарних засідань Київради, що відбулося 4 квітня, мер Києва Віталій Кличко особисто пообіцяв взяти під контроль це питання.

"Я звернусь до поліції, зокрема обов’язково до керівника київської поліції. Це – кричущі випадки, коли депутатів залякують, коли створюються напади на депутатів. І тому буду просити в найближчі ж часи доповісти по цьому прецеденту з трибуни Київської міської ради", – повідомив в сесійній залі мер Києва Віталій Кличко.

У той час, як столичний голова запевнив, що це питання він візьме під особистий контроль, його заступник В'ячеслав Непоп наголосив, що міська влада сприятиме вирішенню ситуації, а інформацію щодо нападів на депутата буде передана до поліції та прокуратури.

Та минуло вже 5 місяців, а жодного просування в цій кричущій ситуації так і не відбулося.

"На сьогоднішній день ніяких зсувів немає – мені ніхто так і не телефонував з приводу слідства. Від мера теж жодних повідомлень з цього приводу", – повідомляє Володимир Назаренко.

Слід веде до Росії: депутати проголосують за заборону

Про ймовірний слід, що виводить до Росії, постраждалий депутат розповів на засіданні земельної комісії.

"Одне з сьогоднішніх питань стосується мережі сумнівних заправок – це поновлення договору оренди від 17 липня 1996 року на 10 років ТОВ "Ют". Від усіх проукраїнських сил лунають заяви, що бізнесу, пов'язаного з Росією і Путіним, а ми знаємо, що їх фінансує Путін, не місце в Україні. Опосередкований бізнес, що належить Путіну, не має працювати в столиці", – зазначив на початку засідання Володимир Назаренко.

Як відзначив депутат Київради, саме до цього підприємства і йде ланцюг системних нападів.

"Неодноразові політичні переслідування, які розпочалися минулої осені – від цих підприємців здійснювалися напади на мене. Біля мого будинку на мене нападали тітушки з ножем та бітами, хотіли поквитатися, напевно. Я прямо підозрюю, що це представники цього ТОВ. І так само в січні цього року спалили автомобіль – тут також я підозрюю, що це вони", – наголошує Володимир Назаренко.

В процесі голосування за зняття даного питання з порядку денного набралося недостатньо голосів, тож було запропоновано інше вирішення проблеми – взагалі, "розпрощатися" з цим бізнесом.

"Я думаю при обговоренні буде доречно, щоб ми проголосували за пропозицію щодо непоновлення договору оренди, оскільки це не повинно тривати й надалі", – відзначив голова Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування Олександр Міщенко.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.