Ранок 11 вересня, в деяких районах Києва почався із неприємного запаху гару. На Харківському масиві та над річкою Дніпро видно шар диму. У соцмережах застерігають, що цілий день буде небезпечно гуляти з дітьми.

Про це повідомили у групі ПОХ.

«Привіт. Щодо смогу на лівому березі. Джерело - горить трава в Бортничах (за інформацією пожежної служби). Але ми ж знаємо, що там не тільки трава може горіти, там і станція аерації є. Так що краще людям сьогодні ввечері не гуляти. Особливо дітям», - повідомили очевидці.

Хоча попередження, що гар і дим відчутні в столиці, надходили ще тиждень тому.

Останні згадки про смог почали з'явилися в ЗМІ кілка годин тому. А ніч на 10 вересня житель столиці на своїй сторінці у Facebook опублікував заміри рівня викиду шкідливих часток у повітря.

Популярні новини зараз

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Показати ще

нову всю ніч гар, дим, сморід по всьому Дарницькому району. Два піка – в 0:30 і 5:30. Вперше після установки датчика на Ревуцького 35 бачу підвищення по PM1", – йдеться у повідомленні.

Для того, щоб прояснити ситуацію PM1 – це частинки розміром менше 1 мкм. До прикладу: пил, частинки, що утворюються при згорянні, бактерії і віруси.

Станом на 11 вересня рівень забруднення на Харківському масиві становить близько 39 одиниць. Ці показники не тішать, вони за останній час є найгіршими з показників забрудненості повітря.

Минулої п'ятниці, 6 вересня, в Києві мікрорайон Позняки затягнуло чорним димом, а в повітрі стояв неприємний запах. Місцеві жителі звинувачували сміттєспалювальний заводі "Енергія", але влада розповіли про пожежу на вулиці Колекторній.

Хоча думка людей не змінилася, вони запевняють, що викид все таки стався на сміттєспалювальному заводі "Енергія". Дим з'явився ще близько 22-23 години вечора 5 вересня, але вранці 6-го він продовжував підніматися стовпом.

Нагадаємо, погода у Києві 11 вересня: осінь побалує столицю сонячним днем

Як повідомляв раніше Знай.ua, погода на 11 вересня: в Україні очікується по-осінньому ідеальний синоптичний комфорт

Також Знай.ua писав про те, що Океан хочуть заразити радіоактивною водою з АЕС: що задумали вчені