Попри купу невирішених в столиці питань, пленарне засідання київських депутатів затягувалося ще з травня. Та сьогодні, 24 жовтня, нарешті зібрався кворум, необхідний для прийняття рішень. Сесійну залу відвідав і мер Києва Віталій Кличко. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Скандальні заступники Кличка та тема виборів

Незважаючи на те, що у членів антикорупційної комісії накопичилося чимало питань до заступників голови КМДА Миколи Поворозника та В'ячеслава Непопа і їх неодноразово викликали "на килим", побачити цих осіб у ролі відповідачів так і не вдалося. Але ж сьогодні вони нарешті з'явилися в сесійній залі.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Хоча впродовж всього літа постійне відтермінування "пленарки" відбувалося саме за ініціативи міського голови, довгоочікуване пленарне засідання прокоментував і особисто сам Віталій Кличко. Та чомусь у промові він обговорював тільки 2 останніх зривання – тоді в залі не зібрався необхідний кворум депутатів.

"Я розумію, що у деяких депутатів є свої амбіції і прагнення. Тому хотів би ще раз подякувати тим депутатам, які, незважаючи на політичну турбулентність, персональні амбіції, політичні погляди, завжди приходили на засідання Київради, але які, на жаль, не відбувалися", – зазначив під час пленарного засідання мер Києва Віталій Кличко.

Що ж стосується теми переобирання голови КМДА та мера міста, Віталій Кличко підкреслив, що вибори будуть. Втім, жодних конкретних дат він не називав.

4 нових депутата та вихід з "Батьківщини"

У Київській міській раді з'явилося 4 нових депутати.

"До Київською міської територіальної виборчої комісії було направлено повідомлення про дострокове припинення повноважень депутатів Київради ,у зв'язку з їхнім обранням до Верховної Ради України: Макарова, Осадчук, Кісельова та Приходько. Було прийнято рішення визнати депутатами наступними за черговістю від депутатської групи "Київська команда" Надію Пєстєреву та Віктора Яцика, від фракції "Солідарність" – Андрія Білозіра, від "Єдності" – Юрія Курінного", – відзначив голова Київської міської територіальної виборчої комісії Анатолій Сульдін.

Новообрані депутати вже отримали відповідні посвідчення депутата, тож вже змогли взяти участь у голосуванні.

Ще одним "кадровим" питанням стала новина про вихід одразу кількох депутатів зі складу фракції "Батьківщина". Хто саме вирішив покинути фракцію, стане відомо згодом.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.