У Києві шахраї придумали витончений план, як швидко розжитися грошима. Їх схема полягає в тому, що, як правило, мешканці багатоповерхівок в основному не знають своїх сусідів. Тому шахрай стукає в квартири зі скорботним обличчям і якимось списком. Коли господарі відкривають їм, то шахрай говорить, що він онук жінки, яка жила поверхом нижче і раптово померла. Так як грошей у нього мало, він просить пожертвувати будь-яку суму на похорон.


Ця схема розрахована на те, що сусіди не будуть перевіряти наявність серед сусідів міфічної "Валентини Іванівни". Отримавши двадцять гривень, онук тут же відправляється в наступну квартиру. За день таких походів по квартирах можна отримати кілька тисяч гривень.

Цього шахрая вже помітили у багатьох районах Києва: на вул Федорова, Північної на Оболоні, в будинку на вулиці Цитадельній на Печерську, передає "Київ Оперативний".

Автор опублікованого відео розповів, що намагався залучити до цієї справі правоохоронців. Але заковика в тому, що чоловік нічого не порушує: давати гроші чи не давати гроші це наше право.

Нагадуємо, що у Києві активізувалися шахраї, які дурять людей під час обміну валют.

Раніше Знай.uа повідомляв, що дружина Тимчука розкрила правду про загибель нардепа.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також Знай.uа писав, що у Львові тіло чоловіка знайшли в ліфті. В ліфтовій шахті новобудови на вулиці Величковського у Львові знайшли тіло чоловіка.