Як відомо, цьогорічною тематикою святкової локації на Софійській площі стане казка про Лускунчика. На головному новорічному майданчику вже кипить робота: залізні конструкції, колії для казкового експресу та велетенський каркас для ялинки – майже вся площа вкрита "різдвяним арсеналом". Знай.ua відвідали майбутнє казкове містечко та дізналися, як виглядатиме головна святкова локація.

Новорічна локація на Софійській площі

Бетонний "фундамент" та складна конструкція: над монтажем працює ціла команда

Місце розташування головної ялинки видно здалеку – зведення її "п'єдесталу" відбувається за допомогою великого крану та цілої команди робочих.

Новорічна локація на Софійській площі - монтаж конструкцій

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

"Зараз ми зводимо основу, яка складається з кількох десятків бетонних блоків. Працюємо ми щодня із 7 ранку, бо цей процес потребує кропіткої та ретельної роботи. Після цього етапу вже дійде справа і до зведення металевого каркасу", – ділиться з нами один з працівників.

Новорічна локація на Софійській площі - монтаж конструкцій

Новорічна локація на Софійській площі - монтаж конструкцій

Як повідомив засновник проекту Ukraine Folk, організатор новорічних та різдвяних свят на Софійській і Контрактовій площах Ігор Добруцький, безпосереднє формування та збирання зеленої красуні розпочнеться 5 грудня і триватиме до 12 числа.

"Висота ялинки сягатиме 30 метрів. Вона буде збірна – з гілок сосни і ялиці, а постачальниками будуть Вінницька та Житомирська області. Лісництва розріджують свої посадки і ті гілки, що підходять нам за довжиною, ми забираємо. Довелося переробити повністю конструкцію ялинки – загальна вага її більше 100 тонн для того, щоб вона була безпечна і ніякі вітри її не змогли схилити", – зазначає Ігор Добруцький.

Дерево прикрасять 750 іграшок у вигляді цукерок та 4 кілометри гірлянд. А вартість іграшок та ілюмінацій становить 2,7 млн грн.

Казковий парад, безліч фотозон та виступи зірок

Значно більше місця займають інші святкові конструкції, збирання яких розпочалося одночасно зі зведенням "фундаменту" ялинки.

Новорічна локація на Софійській площі - монтаж конструкцій

Як повідомили організатори свята, цього року на головній новорічний буде відбуватися удвічі більше заходів, ніж в минулі роки.

"Локація має бути настільки яскрава, щоб з неї не хотілося піти, тому у нас будуть надзвичайні іграшки та ялинку – все це в автентичних кольорах: червоний, золотий, білий. Ми збільшили і кількість заходів – якщо раніше у нас було 10 – 12, то зараз 21. Буде багато хорошої музики, різні спеціальні атракції. На головній сцені виступатимуть і українські зірки – Ріаnобой, Руслана та інші", – відзначає засновник проекту Ukraine Folk, організатор новорічних та різдвяних свят на Софійській і Контрактовій площах Ігор Добруцький.

Монтаж сцени вже розпочато – над збиранням масштабної конструкції працює близько 10 майстрів.

Новорічна локація на Софійській площі - монтаж конструкцій

Новорічна локація на Софійській площі - монтаж конструкцій

Поряд між кількома королівствами курсуватиме новорічний експрес.

✨ Королівство подарунків — ярмарок сувенірів та найкращих подарунків до свята.

✨ Королівство смаку — лише найсмачніші страви та напої.

✨ Королівство розваг — казкове місто для дітей. Нескінченні веселощі, атракціони, аніматори, інсталяції та подарунки.

✨ Королівство лайків — численні фотозони на Софійській площі та Володимирському проїзді.

Конструкцію, по якій їздитиме святковий потяг, теж вже почали облаштовувати.

Новорічна локація на Софійській площі - монтаж конструкцій

Новорічна локація на Софійській площі - монтаж конструкцій

Розпочнеться свято із казкової ходи з героями "Лускунчика", героями-козаками та персонажами-символами 2020 року – відбудеться це у день урочистого засвічення ялинки, 19 грудня. А святковий ярмарок запрацює на кілька днів раніше – 14 грудня.