У Києві погода у неділю, 22 грудня, буде змінною: зранку буде хмарно, а до вечора небо очиститься від хмар і вийде сонце. Вранці можливий туман і дощ, але до обіду він потроху вщухне. Про це повідомляє сайт Sinoptik.

У столиці очікується відносно тепла погода. Температура повітря 22 грудня в Києві досягне 10 градусів тепла, а вночі похолодає до 6 градусів вище нуля.

Рекордно тепло було в цей день у 1989 році – рівно 10 градусів тепла, а рекордно холодно – у 1967 році – більше 20 градусів морозу.

Погода в Україні 22 грудня, Укргідрометцентр

У народі 22 грудня шанували як день зачаття Анни, яка була матір'ю Пресвятої Богородиці. Її ще називали Ганною Зимової.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показати ще

Характерно те, що цей день – найкоротший у році, коли зима встановлюється остаточно. Якщо на Ганну сонячно і ясно, то й на Новий рік буде ясно і морозно. Якщо у цей день, навпаки, похмуро, а дерева вкриті інеєм, то новорічна ніч буде похмурою і теплою.

Також з дня Ганни відзначали, яка погода чекає через шість місяців, тобто в середині літа: падав сніг — значить, буде накрапувати дощ, починається завірюха — чекайте вітри з дощами, вдарив мороз погода буде ясною, потепліло – до рясним і теплим дощів.

Нагадаємо, в Україні погода взимку буде ділитися на періоди лютих морозів (-23 градуси) і потужного потепління (+13 градусів).

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий 2020 рік і католицьке, православне Різдво в Україні синоптики прогнозують аномально теплу погоду.

Також портал Знай.uа писав, що на популярних українських гірськолижних курортах Драгобрат і Пилипець за теплої погоди розтанув сніг.