Із ботанічного саду імені Фоміна у Києві "втекли" антикварні ліхтарі, які датуються 90-ми роками ХХ століття і були яскравою ілюстрацією історії столиці, адже це перші електричні ліхтарі, встановлені у місті.

На місці ліхтарів з більш як столітньою історією встановили дешеві стовпи, пофарбовані у зелений колір, на які навіть глянути соромно.

Зникнення помітив киянин і підняв тривогу в Facebook.

"З'ясувалося, що комунальники погосподарювали і в ботсаду імені Фоміна. Після реконструкції звідти зникли перші в Києві електричні ліхтарі, які ще на початку 1890-х років встановлювала фірма "Савицький і Страус". На їх місці з'явилися ось такі зелені стовпи. КП "Кіївміськсвітло", Київська міська державна адміністрація - КМДА, сподіваюся, ви утилізували весь цей історичний мотлох?", - обурюється автор публікації.

Скріншот facebook

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Розлючені кияни не добирають гнівних епітетів на адресу влади у коментарях. Вони переконані - ліхтарі, які, до того ж, окрім історичної несуть ще й чималу матеріальну цінність, "переїхали на дачу" до когось із чиновників КМДА.

"Треба кишені перевіряти", "Київміськсвітло знищує місто", "Злодії в законі", "На дачу забрали до якогось чиновника 100%", "Такий антикварний ліхтар у Європі коштує 10000 євро", - обурюються українці.

Скріншот facebook

Нагадаємо, у Києві пасажири станції метро "Харківська" скаржаться на навалу гризунів, які буквально збивають людей з ніг і никають підземкою у пошуках поживи.

Як повідомляв портал Знай.ua, львів'яни поспішають зробити покупки перед Різдвом - черги за м'ясними виробами на Привокзальному ринку буквально кілометрові і нагадують черзі за ковбасою в Радянському союзі.

Також портал Знай.ua писав, що у складі улюбленого продукту українців виявили небезпечні речовини. Журналісти з'ясували, з чого насправді зроблені сосиски, ковбаси і пельмені, які продаються на прилавках магазинів.