У Києві зайнялися виготовленням 295 тисяч електронних квитків для місцевих школярів. На них КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" готовий витратити майже 28 мільйонів гривень. Аукціон, на якому виберуть компанію, яка буде робити ці е-квитки, пройде 31 березня, пише Інформатор.

За умовами тендеру, електронні квитки для київських учнів будуть з персональними даними, фотографією, унікальним номером, штрих-кодом і датою видачі. Також в цьому квитку буде інформація про школу, логотип КМДА і напис Kyiv Smart Card. Крім того, буде можливість розмістити на е-квитку чіп-модулі, які вказують на використання учнівського квитка в інших системах електронного обліку. Строк поставки учнівських квитків – до 28 грудня 2020 року.

Школярі, TUT.by

За словами директора департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрія Назарова, власники таких карток зможуть використовувати їх для безкоштовного проїзду в транспорті і для пільг на вхід на виставки і спектаклі. Також за допомогою спеціального додатка батьки отримають можливість відслідковувати переміщення дітей по Києву. Всі ці е-квитки будуть безкоштовні для учнів, проте у разі втрати картки, її відновлення вже буде платним.

Нагадаємо, українські школярі зможуть їздити безкоштовно, коли запрацює нововведення.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що старшокласників навернуть на шлях істинний.

Також портал "Знай.ua" писав, що батькам пояснили, що таке кібербулінг очима дітей.