У Києві очікується чергове транспортне ноу-хау - вже з 1 квітня скасують роздільні місячні проїзні квитки на різні види громадського транспорту і запровадять єдині, як з обмеженням так і без обмеження кількості поїздок.

Тролейбус, фото з вільних джерел

Про це йдеться в проекті розпорядження на офіційному сайті КМДА.

З 1 квітня вартість місячного квитка на проїзд в автобусах, трамваях, тролейбусах, фунікулері та метрополітені без обмеження кількості поїздок буде становити 1,300 тис. грн (650 грн при покупці на другу половину місяця), для студентів вузів і ПТУ денної форми навчання – половину вартості (650 грн), для учнів денної форми навчання – чверть вартості, або 325 грн (162,5 грн на другу половину місяця). При цьому міська електричка в переліку доступних видів транспорту для цього квитка не значиться.

В метро Києва, фото 112 Україна

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Квитки з обмеженням кількості поїздок в автобусах, трамваях, тролейбусах, фунікулері, метрополітені та в міській електричці коштуватиме 290 грн на 46 поїздок протягом місяця, 390 грн на 62 поїздки, 575 грн на 92 поїздки і 770 грн на 124 поїздки. При цьому на другу половину місяця ці квитки також планується реалізовувати за 50% вартості з обмеженням на ту ж саму кількість поїздок. Аналогічні квитки для студентів вузів і ПТУ будуть продаватися за половину вартості, для учнів денної форми навчання – 25% вартості; наприклад, шкільний проїзний з обмеженням у 46 поїздок протягом місяця буде коштувати 72,5 грн.

Також планується ввести квитки на проїзд в автобусах, трамваях, тролейбусах, фунікулері, метрополітені та в міській електричці без обмеження кількості поїздок строком дії на 1-3 доби. Зокрема, такий квиток строком дії 24 години коштуватиме 100 грн, 48 годин – 150 грн, 72 години – 200 грн.

Маршрутка в Києві
Сьогодні

При цьому тарифи на разові поїздки залишаються незмінними: від 6,5 до 8 грн залежно від кількості придбаного одночасно кількості поїздок. Як і раніше, при покупці від 1 до 9 поїздок ціна проїзду буде 8 грн, від 10 до 19 – 7,7 грн, від 20 до 29 поїздок – 7,4 грн, від 30 до 39 – 7,1 грн, від 40 до 49 поїздок – 6,8 грн, і лише при купівлі 50 поїздок одночасно вартість одного становитиме 6,5 грн.

Термін дії поїздок на транспортному ресурсі носія електронного квитка становить 12 місяців з дати останньої реєстрації електронного квитка в автоматизованій системі обліку оплати проїзду. Придбані до 31 березня 2020 року поїздки на пластикової безконтактної картки старого зразка, що діє тільки в метрополітені, будуть діють до 31 березня 2021 року.

Нагадаємо, після низки масштабних провалів асфальту, в результаті яких навіть постраждали люди, щодо бездіяльності столичної влади здійнялася величезна хвиля критики з боку киян.

Також Знай.ua повідомляв, що Укравтодор та Гончарук обіцяють залатати 4 тисячі кілометрів ям: що насправді відбувається на трасах.