У Києві найближчим часом може з'явитися станція метро з новою назвою - активісти звернулися до мера Києва Віталія Кличка з проханням про перейменування підземки.

Кличко, фото facebook Кличка

Про це повідомляють активісти благодійної організації "Благодійний фонд "Меморіал Голокосту "Бабин Яр" та ГО "Марш пам'яті", які вважають, що станцію метро "Дорогожичі", яка розташована поблизу Бабиного Яру, варто назвати відповідно.

Організації, що ініціювали перейменування, пропонують змінити назву на "Бабин Яр" в пам'ять про трагедію, яка спіткала єврейський народ.

Бабин Яр

Активісти нагадують, що на території Бабиного Яру були розстріляні, за мінімальними оцінками, понад 30 тисяч євреїв Києва. Тільки в перші два дні розстрілів було вбито 33 тис. 771 особу, при цьому дітей до трьох років навіть не рахували. Саме на місці станції метро "Дорогожичі" історично розташоване місце входу в урочище, яке стало братською могилою. Відповідні звернення були направлені до київської мерії в кінці 2019 року.

Популярні новини зараз

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Показати ще

Київський метрополітен

У контексті цього питання було проведено громадські слухання, які показали, що кияни готові розглянути, а також підтримати ініціативу перейменування. Водночас у столичній мерії дали відповідь, що будуть створені спеціальні комісії, які розглянуть це питання та його можливу реалізацію.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Харківському метро побили чоловіка, який намагався проїхати "зайцем".

Як повідомляв портал Знай.uа , в Україні шахраї, які "працюють" з нерухомістю, вийшли на абсолютно новий рівень.

Також портал Знай.uа писав, що у Дніпрі чоловік, якого патрульні затримали за водіння у п'яному вигляді, пропонував патрульним нестандартну хабар.