У Києві вперше в Україні провели унікальну операцію з пересадки механічного серця. Про це стало відомо з повідомлення КМДА.

Операція відбулася в столичній Олександрівській клінічній лікарні. Механічне серце (LVAD) отримав 67-річний житель столиці, який страждає від важкої форми серцевої недостатності, що переніс раніше серію інфарктів. В українських муніципальних медичних установах раніше подібних пересадок не проводили.

На всю операцію хірургам знадобилося близько трьох годин. Щоб провести настільки складну процедуру і отримати сертифікат на право пересаджувати механічні серця, кардіологи їздили на навчання до закордонних клінік.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Фото: КМДА

Пацієнт отримав серце безкоштовно, через програму, що фінансується містом - «Здоров'я киян». Вся операція, в тому числі нове серце і всі витратні матеріали, обійшлися в п'ять мільйонів гривень.

За рахунок міського бюджету придбали дві таких серця за 4,5 мільйона гривень кожне. Друге механічне серце теж незабаром врятує життя когось з киян.

Нагадуємо, що в Україні тиждень тому набув чинності закон “Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людини”.

Як повідомляв Знай.uа, Зоряна Скалецька розповіла українцям про головну загрозу здоров'ю.

Також Знай.uа писав, що у Моз вказали на відповідальних за ситуацію в Інституті раку.