У Київському зоопарку з'явилися нові мешканці – пара гуанако, яких звуть Рікардо і Рахель. Парочка прибула в Київ з Рівненського зоопарку. До цього такого роду тварин в столичному зоопарку не було.

Про поповнення повідомила прес-служба зоопарку.

"Гуанак – це дикий підвид альпаки. Ми їх привезли з Рівного. Тварини пройшли двомісячний карантин і вже експонуються у вольєрі разом з капібарами та індиками. Вийшла така південно-американська експозиція. А альпак ми перевели в інший вольєр. Нові вихованці зоопарку вже грають і бігають по вольєру. У Києві їм явно дуже подобається", – розповіли в Київському зоопарку.

Нові жителі столичного зоопарку

Гуанако — один з двох видів диких безгорбих верблюдів Нового Світу. Споконвіку на цю тварину люди полювали заради шкур і м'яса. Але гуанако не тільки об'єкт мисливського промислу, саме він є родоначальником домашнього безгорбого верблюда — лами. Вважається, що процес одомашнення розпочався ще близько 5000 років тому. Приручених гуанако використовували і як в'ючних тварин, і стригли для отримання вовни. Зараз чисельність цього виду стрімко скорочується через мисливців, яких цікавлять шкура, цінна шерсть і м'ясо цих тварин.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

Нагадаємо, раніше В мережі показали найжахливіший зоопарк в світі, від лева залишилися шкіра та кістки

Як повідомляє портал «Знай.ua» Кличко показав годування хижаків в столичному зоопарку: "Змушені самі добувати собі їжу"

Також «Знай.ua» писав, що В легендарному зоопарку на світ з'явилися унікальні тварини: у дикій природі їх майже не залишилося