У суботу, 22 лютого, в Києві обіцяють сонячну, приємну погоду. Тільки ближче до вечора на небо набіжать нечисленні хмаринки. Дощу не буде, стверджують на сайті Sinoptik.

Сьогодні температура повітря в столиці підніметься до 5-6 градусів вище нуля, і не особливо зміниться вночі до 4 градусів тепла.

Найтеплішим день 22 лютого в Києві був в 1990 році, тоді потепліло до 12,8 градусів тепла. А страшно холодним – в 1929 році, тоді мороз посилився до 25 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 22 лютого, Укргідрометцентр

У народі в цей день вшановували святих Никифора і Панкрата. Вважалося, що після 22 лютого морози можуть вдарити тільки вночі, а вдень починаються відлиги.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Вважалося, що нічне небо, на якому немає жодної зірочки, обіцяє теплу і ранню весну. Чим темніше і беззвездное небо, тим швидше зима здасть свої позиції. Крім того, наші предки починали «загартовувати» насіння перед посівом – на три ночі виставляли їх на мороз, після чого ховали їх до посівної. Це зміцнювало майбутні рослини, даючи їм сили на зростання і боротьбу з майбутніми температурними перепадами протягом теплого періоду року.

З цим днем до календарної весни залишається всього тиждень, тому варто задуматися про те, як провести зиму – починався період Масниці.

Як повідомляв Знай.ua, вчителька групи продовженого дня з'їхала з котушок і завдала дитині жорстокі каліцтва. Її подальша поведінка змусить скрипіти зубами від злості і ще раз перевірити, на кого залишили дітей.

Також Знай.ua писав, в Україні біда з навчанням, керівникам доводиться доучувати студентів, щоб вони відповідали початковому рівню. Також стало відомо, яких саме знань не вистачає сьогоднішнім школярам.

Нагадаємо, вже на наступному тижні будемо святкувати щосили Масляну, а значить, варто підготуватися і запастися листівками для близьких, щоб привітати зі святом.