Кияни можуть похвалитися середніми зарплатами, що перевищують загальноукраїнські в півтора рази. Про це повідомили в Київській державній міській адміністрації, посилаючись на дані Департаменту економіки та інвестицій.

Наголошується, що в середньому кияни заробляли в 2019 році 15,8 тисяч гривень за місяць. Це більше, ніж у їхніх співвітчизників з інших регіонів, в півтора рази.

За цей період українці, які проживають у столиці, заробляли в середньому по 10,5 тисяч гривень.

При цьому середня зарплата в Києві виросла в 2019 році з 2018 року на 16,5%. За цей час безробіття знизилася на 5,7%. Кількість осіб, працевлаштованих на нових робочих місцях, зросла до 97 тисяч. В регіоні також відзначається істотне економічне зростання, збільшення обсягу інвестицій та валового регіонального продукту, зазначила директор Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник.

В київську економіку за 2019 рік іноземними інвесторами було вкладено 1 мільярд 124,8 мільйонів доларів – це більше, ніж в будь-якому іншому місті України.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Нагадаємо, "Слуга народу" потрапила в новий скандал: 23-річний офіціант з села фінансував партію Зеленського, знайдені докази.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ЗМІ з'ясували, хто спонсорує "Слугу народу", в це складно повірити.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні хочуть заборонити партію "Слуга народу".