Київ в очікуванні поширення смертельно небезпечного коронавіруса, бурхливого у багатьох країнах світу, готується до екстрених заходів реагування – закриття навчальних закладів і метрополітену. Про це стало відомо з повідомлення мера столиці Віталія Кличка у соціальній мережі Facebook.

За його словами, найбільш імовірним сценарієм щодо обмеження великих скупчень людей у Києві стане закриття шкіл та садочків, а також припинення роботи метро.

«Щоб запобігти можливому розповсюдженню захворювання коронавірус, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів і обмежень. Хоча в Києві поки що не зареєстровано жодного випадку захворювання коронавірус, ми вирішили не чекати і убезпечити жителів міста. Превентивні заходи у Києві вводимо з 12 березня. Попередньо - до кінця березня», - повідомив Кличко.

«Зокрема, буде тимчасово обмежений освітній процес у закладах загальної і вищої освіти. У дитячих садках, мистецьких та спортивних школах», - додав мер, зазначивши, що «буде обмежено проведення масових заходів у столиці - концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри і розважальні зони в шопінг-молах».

Крім того, можливе подальше блокування роботи громадського транспорту.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Нагадаємо, в Україні введуть карантин через коронавіруса — що зміниться в найближчі дні

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям показали перевірені методи захисту від коронавірус, що у МОЗ радять

Також Знай.uа" писав, коронавірус в Україні: у Твіттер на жарті показали, як все може бути