У Києві під час карантину ціни на найнеобхідніші продукти харчування значно виросли. Але с 1 квітня ціни на деякі продукти почали поступово зменшуватися.

Про це повідомив голова Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає Newformat.info.

За словами Дорошенка, зараз власникам теплиць буде необхідно переглядати цінотворення. Все через те, що вони покладалися на продажі через ринки. Але на час карантину вони практично всі закриті, тому виходить, що продукція є, а продати її неможливо.

Супермаркет, скріншот: YouTube


Дорошенко зазначив, що бізнес — це постійні зміни, тому зараз українці бачать суттєвий стрибок вартості продуктів. Але, за його словами, саме цей тиждень буде вирішальним для стабілізації цін на продукти харчування

"Якщо зараз всі, хто долучився до справи, не зможе це призупинити по продуктах, де не має економічної складової зростання вартості, то наступного тижня необхідно буде застосувати жорсткі обмежувальні заходи, або визнати поразку.Також пролунала заява мережі АТБ про те, що вони знижують власну націнку на соціальні продукти заради пом’якшення ситуації. Це добрий крок, який говорить про спільну відповідальність бізнесу та держави перед українцями", — зазначив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Нагадаємо, супермаркети знизили ціни на популярні продукти

Як повідомляв портал Знай.ua ПриватБанк пояснив, коли українці зможуть отримати свою валюту "на руки"

Також Знай.ua писав, що отримають українці в умовах карантину гарантовано