Через тривалий карантин в Києві значно подешевшала оренда квартир, у той же час українці почали більше перебиратися в заміські будинки.

Про це повідомляє інформаційний портал "budport".

За кілька тижнів карантину ціни на оренду квартир в Києві обвалилися. В деяких випадках ціна впала майже в половину і здається нереальною. Також зараз переходять в довгострокову оренду квартири, які раніше здавалися подобово. І це перекроює весь ринок орендованого житла, провокуючи подальший обвал цін.

Карантин в останній час помітно вдарив по доходах киян. Багатьох відправили у відпустки за свій рахунок і у людей просто закінчуються гроші. Тому люди масового шукають житло подешевше.

Плюс з'явилися більш дешеві варіанти і є з чого вибирати. Тому незрозуміло, навіщо переплачувати, якщо можна економити. У Києві на карантині повністю зупинилася подобова оренда. А попит на довгострокову оренду обвалився на 95%.

Оренда житла, фото freepik


"Буквально за три дні клієнти скасували всі бронювання. Раніше нашими головними постояльцями були іноземці. Зараз їх немає, і коли потік відновиться - незрозуміло. Рідкісні бронювання, які йдуть зараз, - для романтичних побачень або на пару ночей для іногородніх українців, які у справах приїхали в Київ", - відзначають ріелтори

Як кажуть в агентстві, ціни на добову оренду впали на 50%, але під конкретного клієнта і дають велику знижку - 60% і вище.

"Деякі власники розривають договори, і намагаються здавати квартири самі. Не всі вірять, що на ринку все так погано, і сподіваються прилаштувати квартиру в довгострокову оренду", - говорять в агентстві нерухомості.

Також у період карантину багато орендарів знижують ціну на житло своїм квартиронаймача. Іноді можуть залишити тільки плату за комунальні послуги. Адже в період карантину практично всі сидять без грошей з-за відсутності роботи.

Зараз серед киян справжній бум на заміські будинки таунхауси, їх зараз розбирають як гарячі пиріжки.

"Дуже високий попит і на оренду і на купівлю. Люди готові дивитися вдома навіть в 100-120 кілометрів від Києва. Все більш-менш доступні за цінами варіанти під оренду (до 1-1,5 тисяч доларів у місяць) вже практично розібрали, більш дорогі поки є (до 3 тисяч доларів на місяць і дорожче)", - кажуть в агентствах.

Ціни на заміські будинки дуже різні, все залежить від якості будинку, так і від природних красот в найближчій доступності, а також від відстані від Києва. Приміром, будинок радянської споруди площею 120 квадратів (3 кімнати) Глевасі (Васильківський район, 30 кілометрів від Києва) можна знайти за 15-16 тисяч гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viberщоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Бельгії місцева мешканка заразила коронавірусом свою власну кішку.

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua" , в'їзд у Київ на час карантину через коронавірус поки не обмежать.

Також "Знай.ua" писав, що нардеп Дмитро Наталуха порівняв медиків під час пандемії коронавірус з солдатами під час війни, а також закликав українців не виходити з дому.