В Україні вже місяць діє карантин, і закінчитися він повинен імовірно 24 квітня. Однак на думку багатьох експертів і медиків, обмежувальні заходи доведеться продовжувати як мінімум до середини травня – до цього підштовхує загальна динаміка поширення коронавіруса в державі. Разом з тим мер Києва Віталій Кличко заговорив про можливе ослаблення обмежувальних заходів у столиці. Свою заяву він зробив в ефірі телеканалу "Україна-24".

За його словами, міська влада піде на послаблення карантину в Києві тільки в тому випадку, якщо намітиться зниження загальної динаміки захворюваності по столиці. Крім того, буде враховуватися і те, наскільки відповідально кияни підійдуть до питання дотримання карантину і будуть залишатися вдома замість того, щоб блукати по вулицях.

Кличко зазначив, що штрафи за порушення карантину не лякають людей. Всього за тиждень у Києві оштрафували порушників на 100 тисяч гривень, складено шість сотень адмінпротоколів.

«Люди, які не розуміють закликів дотримуватися обмежувальних заходів, – безвідповідальні і в ставленні до себе, і до оточуючих. І тому – нехай платять», - заявив Кличко.

Нагадаємо, як не заразитися коронавірусом — прості рекомендації, здатні врятувати життя.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям офіційно заборонили виходити з дому.

Також портал Знай.uа писав, що в Кабміні наплювали на карантин і дозволили маршруткам набирати більше 10 пасажирів.