У Києві 13 квітня поховали архімандрита Києво-Печерської лаври Нектарія (Коваленко). Фото з церемонії поховання опублікували у виданні "Главком".

Священнослужителя поховали на кладовищі, розташованому на вулиці Ягідній, на околиці столиці – ця ділянка належить монастирю.

На опублікованих знімках – труна, в якій покоїться тіло померлого ченця, обгорнутий спеціальним поліетиленовим мішком. На церемонію прощання прийшли лише кілька ченців. При цьому обслуговуючий персонал, могильники і ті, хто опускав труну в могилу, були одягнені в спеціальні захисні костюми. Зазвичай такий захист використовують на протичумних станціях. При цьому на сайті монастиря сказано, що 74-річний архімандрит помер від пневмонії «після тривалої хвороби», а тест на коронавірус нібито дав негативні результати.

Фото: "Главком"
Фото: Главком

Фото: "Главком"
Фото: Главком

Популярні новини зараз

Головний продукт українців дорожчатиме щомісяця: витрати зросли у 4-5 разів

Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро"

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Скрін, Києво-Печерська лавра

Цю ж інформацію підтвердили і в Олександрівській лікарні, де помер священнослужитель. Там кажуть, що він вступив у медзаклад із діагнозом двобічна полисегментарная тотальна пневмонія. За його життя боролися протягом тижня, але ситуацію ускладнили супутні захворювання серцево-судинної системи.

Нагадаємо, українські банки змінять графік роботи на Великдень і травневі свята.

Як повідомляв Знай. ua, медики пояснили, чому не можна "лікуватися" спиртним на карантині.

Також Знай. ua писав, що священики з Лаври пішли на карантин, але вимагають переводити гроші, намісник записав настанови.