У Києві в неділю, 19 квітня, буде трохи хмарно і прохолодно. Дощу не обіцяють, зазначають на сайті Sinoptik.

Температуру повітря в Києві очікують близько 8-11 градусів тепла вдень і близько 9 градусів вище нуля вночі. Ближче до ранку можливі заморозки у повітрі до 1 градуса морозу.

У столиці найтепліше у цей день було у 1920 році, коли в повітрі прогрілося до 26,3 градусів вище нуля, а найхолодніше – у 1979 році, тоді холоду вдарили до 4,7 градусів морозу.

за народним прогнозом погоди у цей день, 19 квітня, шанується святий преподобний Євтихій, архієпископ Константинопольський. Наші предки називали його Тихим – зазвичай у цей день погода була тихою і лагідною, вітри затихали, встановлювалося весняне тепло. Якщо погода не псувалася, говорили, що це обіцяє багатий урожай озимої пшениці.

Крім того, до цього часу зацвітали яблуні. Якщо ворони вибирають верхні гілки для своїх гнізд, то незабаром вода в річках сильно підніметься. Якщо дикі качки гніздяться біля кромки води, то бути літу сухим, а якщо навпаки – буде багато дощів.

Популярні новини зараз

Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн

Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.