У Києві професору хімії, який огранував підпільну лабораторію з виготовлення амфетаміну правоохоронці повідомили про підозру.

Про це повідомляє "Київ Оперативний".

Так, стало відомо, що київська прокуратура № 6 повідомила про підозру 59-річному професору хімії - колишньому викладачу кафедри одного з вищих навчальних закладів у незаконному придбанні та зберіганні особливо небезпечних психотропних речовин з метою збуту.

Фото київської прокуратори


У ході слідства фахівці встановили, що викладач спільно з іншими особами організував та налагодив у Києві промислове виготовлення психотропних речовин та прекурсорів для подальшого збуту.

Фото київської прокуратори

Під час обшуку правоохоронці вилучили близько 1 кг порошкоподібної речовини, схожої на “амфетамін”, понад 9 кг прекурсору фенілнітропропен (основного компоненту для виготовлення амфетаміну), близько 2 л ртуті, понад 80 л інших прекурсорів. Загалом будо вилучено понад 1 тонну реагентів та інших хімічних речовин.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Фото київської прокуратори



Наразі чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, особливо небезпечних психотропних речовин з метою збуту). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. За це йому загрожує позбавлення волі з конфіскацією майна на строк до 10 років.

Фото київської прокуратори


Наразі правоохоронці встановлюють коло осіб, які можуть бути причетними до виготовлення та збуту психотропних речовин для притягнення до кримінальної відповідальності.

Нагадуємо, що нещодавно харківські правоохоронці затримали чоловіка, який прямо на вулиці пограбував дівчину-підлітка.

Як повідомляв портал Знай.ua автовласників попередили, в яку авантюру можуть втягнути їх гроші під двірниками.

Також Знай.uа писав про те, що в соціальній мережі Twitter з'явився один кумедний відеоролик незвичайного пограбування.