У Міністерстві охорони здоров'я назвали нові орієнтовні дати поетапного пом'якшення карантинних обмежень в Україні. Інформацію озвучив глава міністерства Максим Степанов, повідомляє прес-служба МОЗ.

За словами Степанова, перший етап пом'якшення карантинних заходів по коронавирусу очікується вже 22 травня. Наступною датою стане 1 червня, потім - 11 червня, і так далі.

Міністр стверджує, що уряд розробив чіткий план того, як будуть зніматися обмеження. Все буде залежати від того, як надалі буде розвиватися ситуація з захворюваністю смертельно небезпечним коронавірусом серед населення країни. Прийняти постанову МОЗ про те, як буде пом'якшуватися карантин, планують на найближчому засіданні Кабінету міністрів.

Додамо, що раніше в Кабміні також озвучили дати етапів пом'якшення обмежень, введених за пандемії. В плані уряду – п'ять етапів, перший з яких стартував 11 травня і має завершитися 20 травня, другий – з 21 травня до 30 травня; третій - з 31 травня до 9 червня; четвертий - з 10 червня по 19 червня; п'ятий – з 20 червня.

Ці дати орієнтовно збігаються з планами МОЗ.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Нагадаємо, карантин ослабили, але штрафи залишили - за що доведеться платити.

Як повідомляв Знай. ua, тестування на covid-19, хто може безкоштовно перевірити наявність хвороби.

Також Знай. ua писав, що в Україні за добу 375 нових хворих коронавірусом, 17 померли.