У Києві служби таксі розповіли, чому підскочили ціни.

Про це повідомляє портал "Українські Новини".

Після послаблення карантину на вулицях Києва знову підвищився трафік і столиця буквально завмерла в пробках. Після цього служби таксі підвищили вартість проїзду. Вони пояснюють це тим, що збільшився автомобільний трафік.

"За період карантину ми повністю прибрали коефіцієнт підвищення ціни під час пробок або через погані погодні умови. Оскільки вчора попит виріс через ослаблення карантину і багато людей змушені були їхати на роботу, ми повернули коефіцієнт, але не повною мірою, що призвело до підвищення цін", - повідомив представник приватної компанії таксі Uklon.

таксі, скріншот з відео


Варто відзначити, що коефіцієнт підвищення діє не завжди. Наприклад в непікові години, коли на дорогах немає заторів, можливо здійснити поїздку на 10-15% дешевше. Зараз в компаніях не можуть сформувати чіткий коефіцієнт підвищення цін, адже це залежить від ситуації на дорогах.

Представник сервісу пасажирських автоперевезень Über в свою чергу повідомляє, що високий попит на послуги компанії став причиною підвищення цін.

"У періоди високого попиту Über може застосовувати динамічні ціни. У цих ситуаціях звичайна ціна збільшується з допомогою коефіцієнта, який відображається для користувача в додатку перед замовленням поїздки… Дана ситуація не є запланованим підвищенням цін, а алгоритмічною відповіддю додатки Über на зрослий попит", - зазначив представник компанії.

В компанії Über зазначили, що очікують, що найближчим часом ціни будуть такими ж, як і до початку карантину.

Нагадаємо, скандальний підручник з релігійним контентом "Основи сім'ї" повертається в українські школи, батьки б'ють тривогу.

Як повідомляв Знай.uа батьки втрачають роботу, діти не ходять в школу — Італія поділилася болючим досвідом карантину, урок для України.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

Знай.іа писав в Дніпрі неадекватний підліток відкрив вогонь по живих мішенях - "Іди сюди...".