Київ потихеньку виходить з карантину, відкриваються громадські заклади і запускається комунальний транспорт. Однак це не стосується басейнів і спортзалів. Про це під час брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Віталій Кличко нагадав, що на даному етапі ослаблення карантину можуть дозволити відкрити громадські пляжі. Фахівці вважають, що морська вода і ультрафіолетове випромінювання можуть нейтралізувати бактерії і віруси. В річках вода проточна, а тому ризик зараження коронавірусом також знижується.

Разом з тим Кличко додав, що згідно із заявами вірусологів спортзали, басейни, сауни та інші подібні заклади несуть в собі ризик зараження коронавірусом через вологе середовище та закритий простір.

"А ось вологі зони в спортзалах — басейни, сауни, джакузі - є місцем ризику. Там, на невеликій площі, в закритому просторі, контактує чимала кількість людей. І в нинішній епідеміологічної ситуації - високі шанси інфікування", - додав мер Києва

Кличко закликав власників спортивних залів і фитнес-центрів відповідально поставитися до застережних заходів під час карантину та не порушувати їх.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Нагадаємо, раніше слідом за коронаиврусом Київ атакувала пневмонія.

Як повідомляв портал "Знай.иа" Кернес перетворить Харків в Нью-Йорк, а городяни заплатять.

Також Знай.иа" писав, що кияни застрягли у чергах після карантину.