У Києві комунальники поскаржилися до поліції на людей, які з власної ініціативи своїми силами прибирали територію міста. Про це написав активіст Єлісей Ходоловський на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

За його словами, він та група його однодумців, яким набрид бруд на столичних вулицях, вирішили прибрати територію підземного переходу під площею Льва Толстого, який задля краси у радянські часи було оздоблено плитами з бежевого ракушняка.

«Цей камінь має гарний вигляд, але, на жаль, він пористий, тому його дуже легко забруднити і дуже важко відчистити», - зазначає автор посту, додаючи, що перехід перебуває на балансі КП ШЕУ Шевченківського району комунальної корпорації "Київавтодор". Все, що роблять там заради благоустрою переходу – замітають недопалки.

«Ми зібрались, щоб за допомогою міні-мийки під тиском привести це місце до ладу. Подяка та повага McDonald's та працівникам його закладу на Великій Васильківській, 22 за воду - без них цього б не трапилось», - наголошує активіст.

Фото: Єлісей Ходоловський

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Фото: Єлісей Ходоловський

Фото: Єлісей Ходоловський

Однак прибрати до кінця людям не дала співробітниця комунальної служби, яка викликала поліцію та заявила про «незаконне прибирання їх території».

Патрульні поліцейські виявилися адекватними – «подякували нам та запропонували продовжити у будній день, щоб шум двигуна не заважав навколишнім жителям». Таку версію працівниця КП ШЕУ розповіла патрульним, «бо за прибирання місцевими жителями території, яку ти погано прибираєш, можна і з посади піти».

Загалом прибирання власними силами коштувало активістам (мийка, обладнання, комплектуючі) більш ніж у тисячу євро власних коштів.

«Додав світлину злої тьоті, без дозволу якої ніхто прибирати не може!», - дописав активіст пізніше.

Нагадаємо, раніше У Києві запустять міську електричку - коли можна покататися на Троєщину без проблем

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Києві готуються запускати приміський транспорт - пасажирів попередили про "сюрпризи"

Також «Знай.ua» писав, що Кияни рвонули у відкрите метро і "провалили" план Кличко - без рукавичок, дистанції і з температурою