У Києві громадський активіст В'ячеслав Сушко стверджує, що його безпідставно затримали правоохоронці. Відповідне відеозвернення він розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Цю подію також висвітлює на своїй сторінці столичний активіст Сергій Бригадир.

«Врадіївка, Криве озеро, Кагарлик? Ні, просто співробітникам патрульної поліції в Дніпровському районі Києва потрібно виконувати план по затриманнях, а шукати правопорушників важко, тож вони затримують першого-ліпшого і катують у відділку - душать, заламують руки в кайданках», - прокоментував він ситуацію, що склалася із Сушком.

«Подумайте, чи є у вас знайомі, що можуть під'їхати, чи є у вас знайомі журналісти й адвокати, які терміново можуть під'їхати і врятувати вас від катувань. Можливо, нам потрібна просто поліція, яка не катує? Послухайте людину, яка просто вийшла зі свого під'їзду позайматися спортом на спортмайданчику, а замість того була побита і катована в райвідділку», - додає він.

Скрін, Facebook Сергій Бригадир

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

У свою чергу, Сушко зазначає, що його діяльність спрямовано на повернення дитячих садків столиці до їхнього функціонального призначення, «з 90-х років вони були зайняті різними органами».

«Я в свій вихідний вечір йшов на спортмайданчик. Дорогою мене затримав патруль на Соборності. Без підстав. Доставив на Запорожця, 19А, хоча ближче було б на Червоноткацьку, 2 (ГУ НП)», - наголошує він, додаючи, що «поліцейські не представилися, почали погрожувати непокорою, хоча вимог ніяких не повідомили».

Скрін, Facebook В'ячеслав Сушко

«Під тиском посадили в машину. Начебто встановити мою особу. Документи і маска у мене були при собі. Коли приїхали до ТВП, з входу накинулися на мене. Почали крутити. Я встиг зняти фрагменти відео де видно, що йшов я сам і кайданки одягли вже в приміщенні», - пише активіст.

Фото, Facebook В'ячеслав Сушко

Фото, Facebook В'ячеслав Сушко

За його словами, йому не роз’яснювали прав, а протокол щодо нього «було складено в сусідній кімнаті, по ст. 185 та ст. 44 п. 3».

«Я в шоці, мусори можуть тільки до одного підійти, реально гопники на районі...», - зазначають у коментарях до повідомлення.

Нагадаємо, під Києвом двох копів підозрюють у зґвалтуванні жінки

Як повідомляв портал Знай.ua, копи покусали та побили свого начальника через прогули

Також Знай.ua писав, у Києві схопили звіра, який гвалтував 13-річного хрещеника