Дані про це внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань, про що на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Гео Лерос.

“Нагадаю, я подав заяву про злочин в НАБУ щодо "смотрящего" Комарницького про те, як чинили дії, спрямовані на умисне виведення майна корупціонерів з-під арешту, щоб уникнути його спеціальної конфіскації. Саме для таких злочинів в Нацагентство з управління активами, отриманими від корупційних злочинів (АРМА) ставлять "правильну" людину, яку буде курирувати Комарницький - партнер Тищенко”, - заявив парламентарій.

Він нагадав справу "вертолітних податківців" - керівників фіскалів, які під керівництвом Олександра Клименка (міністра доходів і зборів при Януковичі) створили систему розкрадання бюджету через сумнозвісні "податкові майданчики". Тоді збитки досягли 104 млрд грн.

"Однією з таких компаній була ТОВ "КУА "Ексельсіор", майно якого було арештоване з метою забезпечення спецконфискации. Це 5 земельних ділянок в елітному передмісті Києва, у селищі Козин, нежитловий будинок площею 760 кв. м і об'єкт незавершеного будівництва за цією ж адресою, які були передані в управління АРМА", - розповів Лерос.

У нього в розпорядженні опинилися документи, які свідчать про вчинення злочину Чепіжко Оксаною Вікторівною, яка діяла в інтересах ТОВ "КУА “Ексельсіор", і Комарницьким Денисом Сергійовичем.

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

"23 травня 2019 року між Чепіжко і Комарницьким укладено Меморандум про наміри, згідно з яким він зобов'язується придбати арештоване майно КУА „Ексельсіор“. При цьому, як свідчить п. 1.2 Меморандуму, як Чепіжко, так і Комарницький розуміли, що майно перебуває під арештом, визнано речовим доказом і передано в управління АРМА. Згідно п. 3 Меморандуму, Чепіжко взяла на себе зобов'язання до 31.08.2019 зняти всі обмеження щодо майна та зобов'язання скасувати всі судові рішення про накладення арешту на майно", - повідомив нардеп.

За його словами, в той же день, 23 травня 2019 року, між Комарницьким і Чепіжко укладено попередній договір, згідно з яким Комарницький передав Чепіжко завдаток у розмірі 500 тис. дол.

"Пунктом 1.2 попереднього договору чітко вказана дата укладення основного договору - 2 вересня 2019 року, а значить саме в цей день право власності на арештоване майно, незважаючи на заборону суду повинно було перейти до Комарницькому. За дивним збігом обставин, 2 вересня 2019 року слідчим суддею Печерського райсуду Києва у справі 757/42995/19-до за клопотанням представника КУА „Ексельсіор“ скасовано арешт, накладений на майно товариства, а отже надана можливість Комарницькому безперешкодно придбати право власності на об'єкти нерухомості в смт Козин", - зазначив політик.

Він підкреслив, що, незважаючи на спроби прокурорів Генпрокуратури повторно накласти арешт на майно КУА “Ексельсіор” (справа 757/58473/19-До), будь-які рішення про арешт об'єктів нерухомості саме в смт Козин відразу ж скасовувалося іншими суддями (справа 757/61109/19-до), що свідчить про вплив Комарницького і Чепіжко на прийняття рішення суддями.

"Тепер це майно у держави вкрали. Комарницький і Чепіжко, діючи виключно в інтересах злочинної організації на чолі з екс-міністром доходів і зборів України, вчинили дії, спрямовані на умисне виведення майна з-під арешту, щоб уникнути його можливої спеціальної конфіскації за рішенням суду", - резюмував Гео Лерос.