Третю частину всіх антисептиків, розміщених на входах у заклади та установи Києва, власники розбавляють водою. Такі результати показала перевірка, проведена Держспоживслужбою столиці.

У службі розповіли, що проводили перевірку вмісту ємностей з антисептиками, виставлених при входах в київські торгово-розважальні центри, в супермаркетах та інших місцях. Для торгових точок та інших закладів наявність антисептика на вході – обов'язкова умова в період карантину за коронавирусу. Тим, хто не дотримується вимог, що загрожує великий штраф – до 17 тисяч гривень.

Виявилося, що розведенням антисептичних засобів водою грішать більш ніж 30% усіх закладів. При цьому в антисептику, який дійсно може боротися з коронавірусом, повинно бути не менше 60% спирту. Розведення речовини робить її бездієвою при захисті від хвороби.

Тим, хто попадається на подібних махінаціях, у службі обіцяють суворі покарання. Перевірки антисептиків у столиці обіцяють продовжити - можливістю оббеззаразити руки в умовах пандемії повинні бути забезпечені всі громадяни.

Нагадаємо, львів'янам впарювали отруту замість антисептика - смертельно небезпечно.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа на Прикарпатті спіймали небезпечного шахрая в погонах — прикидався поліцейським і виманював гроші.

Знай.uа писав, під Одесою схопили чотирьох хлопців із Запоріжжя - полювали на дітей.