П'ятеро друзів вирішили погуляти по лісі. Звучить як хороший сценарій для вихідного дня, якщо б не один нюанс: ліс перебував у Чорнобильській зоні відчуження. Юні сталкери вирішили, що це найкраще місце для прогулянки. Ось тільки їхні плани були порушені співробітниками поліції Чорнобильської АЕС. Про даний інцидент повідомляє прес-служба Поліції Київщини.

При патрулюванні території обслуговування Співробітниками поліції були виявлені п'ятеро шукачів радіаційного екстриму, які вирішили пробратися в Зону відчуження нелегально, минаючи всі контрольно-пропускні пункти. Їх правоохоронці виявили неподалік відселеного міста Прип'ять.

Своїми діями молоді люди порушили вимоги радіаційної безпеки, чим піддали себе ризику. Порушниками закону виявилися жителі Дніпра, Луцька, Миколаєва, Полтави та Чернігівщини. всі вони ще молоді - найстаршому з них було 22 роки.

Тепер за свій вчинок хлопцям загрожує адміністративне покарання у вигляді штрафу, передбаченого статтею 46-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцях, які зазнали впливу рдиоактивного забруднення" Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме штраф у розмірі від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

на даний момент всі матеріали справи направлені в суд, який далі буде вирішувати, що робити з порушниками.

Популярні новини зараз

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Нагадаємо, В Чорнобилі зловили любителя радіоактивної чорниці - повні кошики

Як повідомляв портал "Знай.uа", Породіллі з Прикарпаття можуть залишитися без пелюшок

Також, "Знай.uа" писав, що Підозрілі членистоногі окупували українське кафе