22 липня у Переяславі суд розглядав справу про вбивство 5-річного Кирила Тлявова, що сталося більше року тому, коли п'яні поліцейські вирішили розважитися й постріляти в бляшанки, поціливши у дитину, яка гуляла поряд на вулиці. Хлопчик через кілька днів помер у Київській лікарні.

Сторонніх на засідання не допускають.

Про це повідомили ТСН.ua.

Народна депутатка від партії "Голос" Інна Совсун, що була присутня на засіданні, дала с цього приводу коментар. Наразі, суд не бере до уваги значну частину доказів через низку процесуальних помилок.

"Наразі відбувається судове засідання вже по суті справи, поки що розглядають допустимість доказів, які були зібрані у процесі слідства. З того, що я побачила за перші дві години, це те, що сторона обвинувачення надала докази у справі і половину з них сторона захисту підозрюваних оскаржує. У цих доказах є низка процесуальних помилок різного роду. Наприклад, зібрані біологічні зразки одного підозрюваного, а дата народження вказана іншого. Протоколи про проведення слідчих експериментів наполовину не заповнені, тому суд не може брати до уваги такі протоколи з вільними строками. Помилок дуже багато", - повідомила Інна Совсун.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Показати ще

Також Вона зазначила, що адвокати та юристи, з якими вона консультувалася, говорять, що оскарження доказів з боку підозрюваних є легітимними і суд дійсно не візьме до уваги докази, які оформлені з помилками.

"Ми консультувалися з юристами і адвокатами і вони говорять, що частина закидів зі сторони підозрюваних є легітимними, бо є процесуальні помилки у тому, як були зібрані і оформлення докази. І це дійсно дає підстави суду не брати до уваги велику частину таких доказів, які неправильно оформлені. Це є свідченням або халатності з боку ДБР, яке проводило слідство, або свідомі дії, щоб неможливо було довести у суді", - розповіла народна депутатка.

Токож було зазначено, що низка питань з цього приводу є і до прокурора, і до адвокатів постраждалої сторони, які вивчали докази та матеріали справи.

"Є питання також і до прокурора, який мав перевірити, у якому стані докази. Прокурор, відверто, дуже мляво відповідає на звернення суду. Питання до адвокатів потерпілих також виникають, бо вони ж теж переглядали матеріали справи і не висловлювали заперечень і не наполягали на тому, щоб інакше були проведені слідчі дії", - наголосила народна обраниця.

Нагадаємо, що у Києві виявили бездиханне тіловолонтера, який раніше вважався безвісти зниклим - Олексія Кучапіна.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Вінницькій області розшукали шістнадцятирічну Наталію Кателян, яка пропала і не виходила на зв'язок близько трьох діб. Як виявилося потім, дівчина застрягла у лисячій норі, і не могла самостійно звідти вибратися.

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві рідні оголосили в розшук Віталія Казимко. Повідомляється, що він пропав 18 липня в районі бульвару Перова. Чоловік приїхав на Воскресенку для ремонту автомобіля ГАЗель. Через деякий час він виїхав на велосипеді з території стоянки і безслідно зник.